A Review Of solunum yetmezliği
Wiki Article
İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
Solunum yetmezliği, akut veya kronik olarak gelişebilir. Akut solunum yetmezliği, ani bir durumda, genellikle ciddi bir solunum yolu enfeksiyonu, akciğer yaralanması veya kalp krizi gibi olaylardan kaynaklanır.
Akciğer biyopsisi: Akciğer dokusu örnekleri alınır ve solunum yetmezliğine neden olabilecek durumlar aranır.
Genel olarak, akciğerler solunum yetmezliğinden etkilenen birincil organlardır. Bununla birlikte, durumun ciddiyeti ve ilerlemesi, altta yatan nedene ve bireysel koşullara bağlıdır ve diğer organlar da etkilenebilir.
Solunum birçAlright organın birbiriyle bağlantılı bir şekilde çalışmasını gerekli kılan komplike bir durumdur. Bu sistemlerden herhangi birinde yaşanan challenge solunum yetmezliği yaşanmasına neden olabilir. Solunum işinin tamamlanması için temiz havanın akciğerlere ulaşması, akciğerlerde oksijen-karbondioksit değişiminin olması ve dokulara oksijenin iletilmesi gerekir.
Her iki yatağa bir hemşirenin baktığı ve kontrollü hasta yatışı sağlanan yoğun bakımlara göre acil serviste mekanik ventilasyonda hasta izlemi…
Solunum yetmezliği, akciğerlerin kana oksijen yüklemesinde veya karbondioksiti çıkarmasında yaşadvertisementığı aksaklık sürecini tanımlar. Kanda oksijen miktarının azalması veya karbondioksit miktarının artması ile karakterizedir.
Kronik solunum yetmezliğinde solunum fonksiyonu kalıcı ve yavaş ilerleyen bir şekilde bozulmaktadır. Kronik solunum yetmezliği yaşayan hastalar bu belirtileri sürekli yaşadıkları için zamanla tolere edebilmektedirler.
Solunum yetmezliği belirtileri, kan dolaşımında yetersiz oksijen veya aşırı karbondioksit bulunmasına bağlı olarak ortaya çıkar. Aşağıdaki gibi bulgular ortaya çıkabilir:
Viral enfeksiyonlar sonraki bakteriyel enfeksiyonu kolaylaştırabilir ve solunum yollarında bulunan patojen oranını artırabilir. Ayrıca virüs kaynaklı enfeksiyonların tedavilerinin olmaması nedeniyle solunum yetmezliği tedavisi uzun süreli olabilir. Özellikle zayıflamış bağışıklık sistemine sahip kişiler enfeksiyonlara ve dolayısıyla solunum yetmezliği riskine karşı dikkatli olmalıdır.
Sağlıklı bir insanda tipik oksijen satürasyon seviyeleri %ninety five-100 arasında değişir. Akciğer sorunları olan kişilerde ise bu değerler biraz daha düşük olabilir.
Nedenleri arasında KOAH, astım ve pulmoner fibrozis gibi kronik akciğer hastalıkları yer alır.
Her solunum yetmezliği yaşayan hasta için her tedavi uygun olmayabilir. Tedavi, sorunun solunum yetmezliği tipleri kaynağına, süresine ve şiddetine bağlı olarak değiştiğinden dolayı en uygun tedavi için doktorunuza başvurunuz.
Kalp hastalıkları: Kalp yetmezliği, kalp krizi veya kalp kapakçık hastalığı gibi kalp hastalıkları solunum yetmezliğine neden olabilir. Kalp hastalıkları kanın akciğerlerden kalbe dönmesini ve daha sonra vücuda pompalanmasını engelleyerek solunum yetmezliğine neden olabilir.